Bioklimatske pergole


Saxun bioklimatske pergole koriste prirodnu svjetlost u stvaranju novih, savršeno osvijetljenih i zaštićenih prostora. Radi se o sistemima koji su napravljeni po mjeri i koji se lako mogu prilagoditi bilo kojem prostoru i pretvoriti ga u useljiv ambijent ugodan za svakodnevni boravak. Osim što su idealan izbor kod proširenja privatnog životnog prostora jednako su tako iznimno vrijedno rješenje za proširenje poslovnih prostora u HORECA sektoru.

Kontra grupa prva u Hrvatskoj ima mogućnost dobave materijala za izradu bioklimatic pergola u repromaterijalu kao i mogućnost da klijent naruči repromaterijal koji će biti djelomično obrađen za elemente gdje je potrebna intervencija CNC-a.

Bioklimatska Pergola P-190


P-190 je bioklimatska pergola profinjenog dizajna s istaknutim modernim linijama. Čvrsta aluminijska konstrukcija s podesivim letvicama pruža izvrsnu otpornost na snijeg, kišu i vjetar.

Mogućnosti modulacije su beskonačne a visoka kvaliteta materijala čini ju idealnim rješenjem za solarnu zaštitu kako zbog njene mogućnosti prilagodbe tako zbog oplemenjivanja bilo kojeg arhitektonskog stila u koji će biti ugrađena.

Za ostale detalje o ovoj bioklimatskoj pergoli pogledajte ovdje.

Bioklimatska pergola P-150


Novi P-150 model je sličnih karakteristika kao P-190. Čistog je dizajna koji mu omogućuje prilagodbu bilo kojem arhitektonskom stilu. Ugradnja ove bioklimatske pergole ima mnoštvo prednosti. Montaža je brza i laka jer se određeni profili mogu zakačiti, tako da ne trebaju vijke. Montaža letvica je također jednostavna zahvaljujući uvlačivom opružnom valjku.

Ostale detalje o ovoj bioklimatskoj pergoli pogledajte ovdje.

Zašto bioklimatske pergole?


Pametna zaštita
od sunca

Primarna funkcija bioklimatskih pergola je zaštita od sunca međutim one su puno više od toga. Pritiskom gumba na daljinskom upravljaču ili pametnom telefonu, regulirate količinu sunca i sjene, kada vi to poželite.

Regulacija
temperature

Temperatura pod bioklimatskom pergolom može se samostalno regulirati pomicanjem kuta letvica (45 °, 90 ° i 135 °). U vrućim ljetnim danima zrak može cirkulirati i hladiti prostor pod pergolom. Zimi zatvorene lamele olakšavaju akumuliranje topline.

Konstrukcija koja funkcionira kao samostalna prostorija

Bioklimatske pergole zapravo su samostalne jedinice koje svojim tehnološki naprednim funkcijama izvlače maksimum iz prostora. Inicijalno zamišljene tek kao zaštita od sunca, ova tehnološki napredna rješenja za zaštitu od sunca po svojim značajkama slobodno se mogu definirati kao samostalne vanjske prostorije. Saxunove bioklimatske pergole možete opremiti dodatcima za optimizaciju njihove upotrebe, u potpunosti prilagođenu vašim potrebama. Dodatci dostupni uz bioklimatske pergole su: Somfy automatski sistem (preuzimanjem aplikacije za vaš pametni telefon, tablet ili računalo možete mijenjati orijentaciju letvica, manipulirati osvjetljenjem) led svjetla, bluetooth sound system, infracrveni sustav grijanja.

Zaštita po mjeri zahtjeva klijenta

Ovisno o potrebama i zahtjevima klijenta, na bioklimatskim pergolama postoji mogućnost ugradnje različitih opcija zaštite od sunca, vjetra ili insekata.